در مطالعهی جدیدی که به تازگی منتشر شده، این فرض را مطرح کردهاند که ساعت انجام تست PCR کرونا میتواند بر نتیجهی آزمایش اثر بگذارد. میزان بالای نتایج منفیکاذب تست، تشخیص قطعی کووید۱۹ را با مشکل مواجه کرده است و همین میتواند باعث افزایش خسارتهای مالی و روانی جامعه و نظام سلامت کشور شود.
در این مطالعه که در آمریکا در سال ۲۰۲۰ به انجام رسیده و نتایج آن به تازگی به صورت preprint منتشر گشته، محققین با مطالعه بر روی سیویک هزار نفر نشان دادند که پراکندگی زمانی تستهای مثبت در شبانهروز، از یک نمای سینوزوئیدال (بالا و پائین) با حداکثر تعداد مثبت در ساعت ۱۴ برخوردار است، چیزی حدود ۲/۲ برابر بیش از زمانی که کمترین موارد مثبت ثبت شده است. که به وضوح، تفاوت معناداریست.
این الگوی مثبتشدن تست PCR کرونا، احتمالا در نتیجه متغیر بودن میزان Load (تراکم) ویروس در مخاطهای بدن میباشد. در واقع یک الگوی چرخشی تراکمی در سطوح مخاطی وجود دارد که حداکثر میزان آن، حدود ساعت ۲ بعدازظهر است. جالب است بدانیم که چنین الگویی در مورد ویروسهایی نظیر آنفلوآنزا و هرپس نیز مشاهده شده است.
طبق این گزارش، بهترین زمان برای انجام تست PCRکرونا، حدود ساعت ۱۴ است.
از سوی دیگر، با توجه به بالاتر بودن Load ویروس در ابتدای عصر، لازم است پروتکلهای پیشگیرانه، در این زمان مورد توجهی دوچندان قرار گیرد؛ چون احتمال سرایت در این زمان بیشتر است. حتی بهتر است زمان ویزیت روزانه توسط پزشکان و کادر درمان، و یا زمان ملاقات در هنگام بستری در بیمارستان یا قرنطینهی خانگی، در دوره زمانی قبل و بعد از ساعت ۱۴ (ترجیحا از ساعت ۱۲ تا ۱۶) به حداقل ممکن برسد (مگر برای ضرورتهای پزشکی و پرستاری).
✍️منبع:
MedRxiv
doi: https://doi.org/10.1101/2021.03.12.21253015
جهت دریافت فایل کلیک کنید